Tiel’72 D1 – ACKC D1

Het is zover, na een paar weken rustig aan op de zaterdag stond ik weer te popelen om de sporthal te bezoeken voor een wedstrijd van de D1. Natuurlijk had ik de afgelopen weken de oefenwedstrijden kunnen gaan bekijken, maar dat zat er voor mij even niet in. Wel de live verslagen via via kunnen volgen dus weet ik dat er heel hard getraind is en dat er verloren, gelijk gespeeld en gewonnen is. Daarmee staan we dus aan het begin van het zaalkorfbalseizoen.

Geen slechte tijd om te verzamelen, 09:15 in de sporthal is heel goed te doen. Daarbij komt dat de Betuwehal nu mooi uitgerust is met een kantine die uitzicht bied op het speelveld.
Iedereen heeft er zin in, en om 09:30 was iedereen aanwezig.
Stipt 10:00 uur fluit de scheidsrechter en de bal gaat rond. Binnen 3 minuten gooit Tim de 1-0 erin. Ik had geen eens tijd om met de koffie in de hal te komen………. 1-1 volgt direct door de tegenstander ACKC. Dit team is echt gekomen om hier de 2 punten mee te nemen. Spelen goed snel rond, en zitten direct boven op onze mensen. Zowel bij uitverdedigen als in het aanvalsvak krijgen de spelers van Tiel geen millimeter ruimte. Onderschepping en direct daardoor de 1-2. Auke krijgt een stip mee. Deze wordt gemist, maar de tegenstander loopt veel te vroeg in. Hierdoor een 2e kans en die zat wel. 2-2. Meike scoort de 3-2 en die stand bleef tot aan de rust staan.
Dit is wel even een ander niveau. Ik zag Rens van het veld komen met een hoofd zo rood als een kreeft, en de opmerking:”Zo die jongen loopt veel en hard….”

Ze kunnen hun borst nat maken nu in de 2e helft.

5 minuten na aanvang wordt het 3-3, direct gevolg door de 4-3 van Auke. Het begint te lopen bij ACKC en binnen 3 minuten komen ze van een achterstand op voorsprong en lopen uit tot 4-6.
Kom op Tiel, even de schouders er onder en let op doorloopballen. Dichter op de aanvallers en verdedigen tot je er bij neer valt.

5-6 door Auke en door een goede onderschepping de 6-6 door Djara. Het wordt 6-7 maar Tim geeft direct antwoord 7-7 . Het venijn zit hem echt in de staart. Het wordt nu 7-8 maar Djara wordt vrij voor de korf gezet en 8-8. Met nog 2 minuten maximaal te gaan is de spanning te snijden. Zeker nu het 8-9 wordt. Maar dan in de laatste minuut wordt Meike bij een vrije kans onder de korf vol in de rug gelopen. Stip. Ondanks felle protesten van de coach van de tegenpartij was dit er een uit het boekje. Nu nog scoren……………..RAAK. Dit liet Meike niet gebeuren. Alleen hoe lang gaat de wedstrijd nog door. Billen knijpen op de bank, zeker omdat er 3 schotkansen waren voor ACKC. Geen verdediging meer maar toch gemist. De oeh en aah’s zijn niet van de lucht………..PRIET einde wedstrijd. 9-9, een zeer spannende wedstrijd met toch een punt voor Tiel.

Tot Korfs,
De RD1R……