Tiel ’72 – GKV / Enomic D1

Na een week rust waar het team zich totaal had gefocust op teambuilding stond er weer een wedstrijd op het programma. Allemaal waren ze goed uitgestuiterd na de trampoline actie van vorige week. Jammer genoeg had Meike nog te veel last van dit soort stuiterende gevoelens en daarom starte ze vanaf de bank. Ze werd direct vervangen door Kyra de Vries
Vanaf het begin van de wedstrijd zag ik lange kids lopen die zeker een kop boven veel van onze spelers uitkwamen. Allemaal grote kids…….oh als dat maar goed gaat.
Vanaf de start werd er direct druk gezet, niet zoals 2 weken geleden, maar de tegenstander zat er boven op waardoor we weinig kansen kregen. Het werd snel 0-1. Direct was daar een overtreding op een van onze aanvallers, en als ik de kenners onder ons mag geloven dan zou dit een stip moeten zijn, maar helaas de scheidsrechter zag het anders. Na het doelpunt werd er hard aan beide zijdes gestreden en ik moet zeggen het verdedigende werk van Tiel zag er best goed uit. Het 2e doelpunt viel jammer genoeg ook aan de verkeerde kant maar dat duurde wel 10 minuten voor dit viel. 0-2.
Direct een antwoord van Djara, 1-2. Maar ook weer van GKV. 1-3. Doorloopballen, die zijn lastig te verdedigen heb ik de indruk. De bal gaat goed rond, Tiel is uit zijn slaap ontwaakt en daar valt de 3-3 van Jil. En binnen de minuten 3-3 door Kyra. We zijn wakker en weer op gelijke hoogte. Er wordt wederom geknokt, ballen over en weer, balverlies en onderscheppingen aan beide kanten, alleen die rand, die rand van de korf. Wat een @#$%# ding is dat. Ik geloof dat we deze wel 7 keer geraakt hebben en hij bleef eruit stuiteren. Ineens was daar de 3-4 en direct gevolgd door het rustsignaal.

Oké, uithuilen en luisteren naar de coaches. Even wat drinken, oppeppen en opnieuw beginnen.

Tenminste dat zou ik denken als reporter, maar het leek even of er wat in de drank zat. Niet goed uit de rust komen betekende dat we binnen 5 minuten nog 2 doelpunten om onze oren hadden. 3-5 en 3-6 jammer. Jil werd gewisseld door Sanne, en wat een invalbeurt. Direct was daar haar antwoord. 4-6. Djara scoort een minuut later de 5-6. We zijn weer wakker. Alleen dat was GKV ook, 5-7 en 5-8. Tim schiet nog van afstand de 6-8 binnen. Maar GKV heeft ook hier weer een antwoord op en besluit deze wedstrijd met een mooi doelpunt 6-9 de eindstand.

Jammer maar helaas. Ondanks dat ik als RD1R toch een goed verdedigend team zag was het vooral met de aanval niet goed gesteld. Maar daar hebben we weer een hele week voor om 2 keer te trainen. En gelukkig, was daar de taart weer deze week………Toch allemaal met een lach en volle buik naar huis.
Invallers bedankt voor jullie spel en doelpunten. Team kop op, zaterdag weer een kans.

Tot Korfs
RD1R