Synergo D1 – Tiel’72 D1

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. In het Sinterklaasweekend op naar de hekkensluiter. Echt een duel om de laatste plaats. Tenminste dat moet zo zijn volgens de app die ik heb waar de standen, uitslagen en planning in staat. De sfeer is goed. Iedereen heeft er zin in want het moet lukken. Wij hebben gelijk gespeeld waar zijn van verloren hebben. Dus eitje toch……………………….?????
Aftrap was 1200 in Utrecht. We waren dik op tijd en Tim vond dat er weer warm gelopen moest worden met het hele team. Dat gebeurde ook. Langs de korte zijden werden de moves geoeffend en gesprint. Rek en strek, echt de voorbereiding van een team op rolletjes.
Start
2 minuten later dan gepland mocht Synergo beginnen. Tiel zit er direct boven op, en na een snelle onderschepping wordt Tim mooi aangespeeld en scoort met een doorloopbal de 0-1. Het spel golft hierna op en neer. Het wordt ons als toeschouwers duidelijk dat er veel werk moet worden verzet om de score goed te krijgen want er zit een plastic zeiltje over de korf. In, en ik overdrijf niet beste lezers, 4 minuten tijd 11 schoten van Tiel en geen doelpunt. Erger nog na 11 minuten spel valt de 1-1. En 2 minuten later de 2-1. Weer golft het spel een kant uit, namelijk de kant van Synergo, en uiteindelijk staat Rens goed opgesteld bij de rebound en kan hij van onder de korf de 2-2 scoren. Nog 5 minuten te gaan. Kom op Tiel, schieten. Dat deden ze, maar niet scherp genoeg en gingen we uiteindelijk de rust in met 2-2.
Hoe komt Tiel uit de kleedkamer? Gezien het spel moet dit lukken. We hebben meer de bal en veel meer kansen. Dus met veel vertrouwen ga ik er voor zitten om de 2e helft te verslaan in de app van de ouders.

12.34 aanvang 2e helft, maar het wil weer niet lukken. Misser op misser, rand van de korf en een scheids die vooral voor lopen en zaken fluit die ik niet begrijp staan na 4 minuten weer achter. 3-2 voor Synergo. Meike scoor 3-3 maar tijdens het omschakelen van aanval naar verdedigen staan we echt te slapen en valt de tegentreffer binnen 10 seconden. 4-3. Djara scoort vanaf afstand, 4-4 en Tim zet meteen druk. Scoort binnen de minuut de 4-5. Tiel is los. Staan voor en moeten nu doordrukken.
Maar helaas, Synergo heeft de bril voor afstandsschoten opgezet en binnen 4 minuten schieten ze 4 keer. En ja ongelofelijk ook 4 keer raak. 5-5, 6-5, 7-5 en echt vanuit een verre hoek nog een keer de 8-5 ook. (ondertussen wordt er een Stip afgekeurd van ons wegens te vroeg inlopen) Echt het venijn zat hem bij Synergo in de staart van de wedstrijd. Hoe dit mogelijk was, geen idee, maar de kansen waren voor Tiel, het aantal schoten op de korf, zijn voor Tiel. Minstens 2 keer zo veel. Het aantal keren raken van de korfrand. Ook daar zou je punten voor moeten krijgen…… Helaas.
Einde wedstrijd, 8-5 voor Synergo. Koppies hangen van onze spelers maar gelukkig hebben we de……..NEE GEEN TAART WANT DE SPELERS HEBBEN ONDERLING NIETS GEREGELD…………..
Ik zeg de westrijd van :”DE GEMISTE KANSEN, OP ALLE VLAKKEN, ZOWEL IN ALS NA DE WEDSTRIJD”.

Tot Korfs,
De RD1R